top of page

ALICE I EVENTYRLAND

ALICEDRONNING.jpg

Foto: Emile Carlsen. Grafik: Tilde Knudsen

TRAILER

ALICE I EVENTYRLAND HAVDE PREMIERE 11.JULI  2020 KL 15 PÅ TEATER MØN, MED EFTERFØLGENDE SPILLEPERIODE. 

FORESTILLINGEN SPILLER I KØBENHAVN PÅ TEATERØEN 20. OKT. - 1. NOV.

BÅDE I EN VERSION FOR BØRN OG EN FOR VOKSNE

KØB BILLET TIL VOKSENFORESTILLINGEN

KØB BILLET TIL BØRNEFORESTILLINGEN

ALICE I EVENTYRLAND FOR VOKSNE

Finurligere, farligere, forskruet og forvandlende. Tag med Alice på et syretrip i eventyrland på bunden af det sorteste kaninhul. Intet er som det ser ud til i landet på den anden side.

GLÆDEN VED DET FARLIGE I ALICE I EVENTYRLAND

Glem alt om Disneys lyshårede Alice med dådyrøjne og himmelblå kjole: I Alice i Eventyrland – For voksne viser Teater Asterions Hus sin version af Lewis Carrolls elskede klassiker i al sit syrede, monstrøse og unheimliche væsen. I et kabinet af fantastiske skabninger sker forvandlinger for øjnene af publikum når kostumerne transformeres og kommer til live sammen med danser og performer Tilde Knudsen. Forestillingen har premiere på Teaterøen den 20. oktober 2020 hvor den har en spilleperiode på 6 aftener..

For Teater Asterions Hus har det længe været et ønske at skabe en forestilling om Alice i Eventyrland, og i foråret 2020 har vi lavet den som børneforestilling. I researchen til forestillingen blev det klart, at Alice i Eventyrland har meget at byde på for et voksen- publikum; Humoren, det trippede, det angstfyldte og drabelige, som ligger i fortællingen, gør det interessant at dykke ned i og vise en farligere og vildere version af den kendte historie. Derfor vil vi gerne lave den som voksneforestilling med samme kunstneriske hold, men med nye scener, ny dramaturgi og et radikalt mere voksent og farligt udtryk.


 


FORESTILLINGENS OPBYGNING: KOSTUMER, BEVÆGELSE & MUSIK

Forestillingen Alice i Eventyrland – For voksne bliver fortalt af danser og performer Tilde Knudsen. Den veksler mellem dans og bevægelse, fysiske teater og enkelte sekvenser med tale; alt sammen til nykomponeret musik af Klaus Risager. Et bærende element i

forestillingen er kostumerne, der sammen med Tilde Knudsen udgør rollelisten over Eventyrlandets farverige persongalleri. Forestillingen er instrueret af Peter Kirk.

I 2019 indledte Teater Asterions Hus et samarbejde med den engelske kostumedesigner Susan Marshall. Hun skriver på en phd om kostumerne som udgangspunkt for teaterforestillingen, fremfor at være ”pynt”, der kommer på til sidst, og hun var interesseret i at indgå et samarbejde.

Susan Marshall og Tilde Knudsen har sammen arbejdet med en række kostumeelementer, der har et super enkelt udgangspunkt, men som kan transformeres til et utal af karakterer. Enkle papirer i geometriske former, krinoliner,”flipflappere” og rør kan sammensættes og skabe overraskende og underholdende resultater. Med en enkelt bevægelse forvandles Tilde Knudsen fra Alice til dronningen ved at iføre sig en række krinoliner, og den gale hattemager kan fremmanes ved at hæfte en række papirark på hovedet. 

Komponist Klaus Risager skaber musikken med lige dele patos og forunderlig absurditet. Instrumenteringen af kompositionerne til Alice vil kredse om et specialbygget prepareret opretstående klaver hvor al mekanik og hamre er pillet af og harpen sidder tilbage på klangbunden. Instrumentet er derefter blevet udvidet med bordben, køkkenriste mm. Dertil kommer piano, synth, bass sounds, melodika, basfløjte og komplekse soundscapes.

Med blik for Alice’ rejse i underbevidstheden, det ukendte og uforståelige skal kompositionerne i musikken have en enkelhed der er plantet i et sfærisk univers der til tider bliver voldsomt og kaotisk.

Forestillingen er skabt til et voksenpublikum, og vil kunne ses fra 15 år og op. Den er velegnet til undervisningsbrug for 9. klasse og op.


En hyldest til ufornuften, fantasien og anarkiet. 
 
Varighed: Ca. 60 min.
Alder: Fra 15 og op
Medvirkende: Tilde Knudsen
Kostumier: Susan Marshall
Instruktør: Peter Kirk
Komponist: Klaus Risager
Koreografisk konsulent: Liv Mikaela Sanz
Video: Emile Carlsen, Møn Sessions
ANMELDERCITATER fra udgaven for børn og deres voksne:

Ved hjælp af nogle simple kostumeelementer – blandt andet en bunke hvide, kvadratiske papirstykker – skaber Tilde Knudsen med lethed figurer som Kaninen, Ruder Dame, kålormen og selvfølgelig både den lillebitte og den tårnhøje Alice. Kostumedesignet af Susan Marshall er fremragende, og de fysiske karakteriseringer af Tilde Knudsen er soleklare.

MORTE HEDE TEATER AVISEN (anmeldt fra premieren på Møn)

 

 

Der er fokus på det fantasifulde og eventyrlige, som børn hurtigt fanges af.

SANNE HALKJÆR HEBSGAARD UNGT TEATERBLOD (anmeldt fra livestreaming)

Det er et forunderligt, visuelt univers, Susan Marshall har kreeret....

Tilde Knudsen viser os, hvor meget der faktisk kan fortælles gennem kropssprog

ISCENE  TRINE WØLDICHE (anmeldt fra livestreaming)

Som en sort/ hvid kamæleon forvandler Tilde Knudsen stærkt og smidigt kroppen i en ”samtale”med musikken. 

HELLE BERTRAM FOLKETIDENDE (anmeldt fra premieren på Møn)

FORESTILLINGEN BLEV PRODUCERET I FORÅRET 2020, OG SKULLE HAVE HAFT PREMIERE PÅ TEATERØEN D. 15.  APRIL. 
TIL GENGÆLD LIVESTREAMEDE VI EN PREMIERE D. 2. MAJ FRA TEATER MØN 
OG HOLDT EN FYSISK PREMIERE D. 11. JULI PÅ TEATER MØN
FORESTILLINGEN SENDES PÅ TURNE´ FRA EFTERÅERET 2020

 

Anker 1
DSCF9164.JPG
DSCF8901.JPG
DSCF9128.JPG
foto: Emile Carlsen
GALLERI

TEASER

bottom of page