top of page

MIN ODYSSÉ

Min Odyssé


Produceret 2017  
SPILLER PÅ TEATER MØN 

20. JULI + 10.-11. AUGUST 

ALLE DAGE KL. 19.30

 

 

 

Sælges til turné i sæson 2122

Se priser

I Min Odyssé danser og fortæller Tilde Knudsen hele Odysseus berømmede rejse, med kyklopen, lokkende sirener, forførelser og trolddom - Fra krigen i Troja og hjem.

 

Den kendte myte væves smukt sammen med Tildes nutidige rejser gennem et Europa i forandring, fra Skt. Petersborg til Lesbos. Gennem kulturforskelle, flygtningestrømme, splittelse, håb. Den store og den nære fortælling.

Odysseus længes, guderne interagerer, og Tilde springer fra karakter til virkelighed i et stormfuldt tempo.

 

Oven i købet har en amatørforsker fra Italien den teori, at Homer faktisk er nordisk og fortællingerne foregik heroppe nordpå, så Troja lå i Finland og Odysseus boede på Lyø, og i virkeligheden er pæredansk.

Information til turné

Forestillingen er meget simpel i sit set-up og kræver ikke mørklægning. Spilles helst i et smukt rum, da der ikke er anden scenografi, end en kreds af stole hvor publikum sidder, et ur og et glas vand. 

Forestillingen egner sig også til at spille udendørs, helst i et område, hvor der ikke er for meget larm.

Sceneplads 5 meter i diameter hvor publikum sidder i en cirkel omkring

Se mere på scenen.dk

MEDVIRKENDE

 

Idé og koncept: Tilde Knudsen

Performer: Tilde Knudsen

Instruktør: Peter Kirk

Inspiration fra Homer, Felice Vinci, Meeting the Odyssey og stor tak til alle jeg mødte på rejsen gennem Europa.

 

ANMELDELSER

 

”Min Odyssé” er fortællingen om at finde sig selv, om at tage bolig i sig selv. Om hjemløshed og udlængsel. Om at tage på rejse igennem et moderne Europa, hvor mytens druknede mænd bliver til nutidens druknede flygtningebørn. Odysseus er inde i os alle, og det er Tildes fortjeneste at det bliver den bevidsthed som vi tager med hjem.”

Michael Svennevig, Ørkendrømme

Tilde Knudsen er en skarp iagttager. Uden på nogen måde at være usolidarisk formår hun at give et levende indtryk af et kaos, der udfolder sig på mange planer

Randi K Teateravisen

Helt fra start brillerer Tilde Knudsen som en fantastisk nærværende og malende historiefortæller. Hun er en kropslig skuespiller og med lydeffekter, stemmeføring, dialekter og kropssprog får hun virkelig skabt historiens univers.

Anne Louise Slott Thorborg ,Den 4. Væg

Publikumsinddragelsen var doceret perfekt og man følte sig som en del af historien, som havde man været med på rejsen. Imponerende skuespil, hvor de fysiske udfoldelser gav historien et gedigent spark bagi.

Absolut anbefalelsesværdigt.

Benedikte Mikkelsen, Kulturkongen

En stor oplevelse og en uafrystelig confrontation.

Jesper Bardrum, Kulturkongen

Tilde Knudsen leverer en pragtpræstation, som skuespiller og danser I forestillingen “Min Odyssé”

Christianshavneren

bottom of page