MOON

Moon.klausfoto2.jpg

“Vi er som den klare måne, alle har vi en mørk side.”

Kahlil Gibran

 

MOON  skulle have haft premiere på Teaterøen  d. 16. marts, men er udskudt til 16. november 2021

Køb billet på Teaterøen

Køb billet på Teater Møn

Med forestillingen ‘Moon’ hyler Teater Asterions Hus mod fuldmånen og går på opdagelse i menneskets skyggesider. Hvad gemmer sig på bagsiden af månen, i mørket og de natsorte afkroge af sindet? 
 

I Moon går danser og performer Tilde Knudsen og komponist og musiker Klaus Risager på scenen sammen i en månesyg kabaret om længsel, begær og foranderlighed til ny-komponeret musik

 
Månen som et spejl for menneskeheden

I Moon bliver månen det spejl, der viser os menneskehedens sande ansigt. I månen har vi gennem årtusinder projiceret vores lidenskaber, frygt og håb for fremtiden. Som det eneste himmellegeme, hvis overflade kan ses med det blotte øje fra Jorden, har Månen gennem århundreder fascineret kunstnere og forfattere. Dens runde, hvide skive har været en åben projektionsflade for myter, forestillinger og drømme. Når vi ser ud i verdensrummet, ser vi også os selv. Her mødes videnskab og folketro, fiktion og teknologi, eksistentiel søgen og økonomisk ekspansionstrang. 

 

Månen har været et uopnåeligt mål indtil vi satte fod på den med et stort skrift for menneskeheden. Månelandingen i 1969 blev kulmination på årtusinders længsel som samtidig splintrede drømmebilledet og drænede den for mystik og fortryllelse indtil konspirationsteoretikere såede tvivl om de menneskelige bedrifter og igen kastede et skær af uvished og uforklarlighed hen over månens overflade. 

 

Månen i naturvidenskab og som motiv i kunst, musik og poesi

Fra tidlige kultures månegudinder som symboler på frugtbarhed eller den romantiske billedkunsts malerier af den blege ensomme måne. Fra forfattere som Jules Verne, hvis fremtidstro ses i ’Rejsen til Månen’ eller musikere som Pink Floyd for hvem månerejsen bliver en rejse indad i det skrøbelige menneskesind i ’Dark side of the Moon’. Månen har til alle tider inspireret digtere, mystikere, videnskabsfolk og folketro; og leverer et arsenal af billeder, motiver, tekst og musik som er forestillingens afsæt og udgangspunktet for opdagelsesprocessen;

Månesyge – at være lunatic - , månens cyklus og tidevand, måneskinsture, varulve,  etc. vil det kunstneriske hold besøge og reaktualisere på ny. Vi vil trække på alle de myter og bagage, der ligger i månens tilstedeværelse i vores verden, og udfordre hinanden at iscenesætte, flytte os og flytte publikum uanede steder hen.

 

Arbejdsproces med afsæt i devising og årtusinders frygt og fascination af månen


Det kunstnerisk hold bag forestillingen er danser og performer Tilde Knudsen, komponist og musiker Klaus Risager og dramatiker og instruktør Peter Kirk. Tekst, koreografi og tableauer til Moon vil blive udfoldet i proces med de medvirkende, der alle er stærke i devising.

Igennem prøveforløbene bliver genereret en masse materiale, som skal vælges ud, orkestreres, indsættes i et univers af mystiske og mytiske overraskelser. Asterions hus fandt med forestillingen In Absinthia et formsprog, som Moon vil lægge sig i forlængelse af. En form for kabaret, en burlesque, der drager og forfører publikum ind i et natligt univers i månelysets skær. Fortællende danse og dansende fortællinger.

Medvirkende: Tilde Knudsen, Klaus Risager
Instruktør: Peter Kirk

Komponist: Klaus Risager
Producent: Asterions Hus

Produceres med tilskud fra Statens kunstfond, Knud Højgaards Fond, Københavns Kommune og Augustinus Fonden.