top of page

ALICE I EVENTYRLAND

For både børn og voksne fra 5-99 år
DSCF8712.jpeg

Foto: Emile Carlsen

ALICE I EVENTYRLAND

En hyldest til ufornuften, fantasien og anarkiet.

Sælges til turné

Priser på børneversionen

Info om voksenversionen

TRAILER
DSCF9164.JPG
DSCF8901.JPG
DSCF9128.JPG
Fotos: Emile Carlsen

OM  FORESTILLINGEN
 

Alice i Eventyrland

 

En hyldest til ufornuften, fantasien og anarkiet.

 

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. Et fortryllet sted, hvor fantasien kan fremmane de mest mageløse ting ud af intet, og hvor alt er foranderligt, finurligt og fabulerende. En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på afveje og dronninger ikke er smukke og gode, men brutalt hugger hovederne af folk.

En non-verbal rejse gennem musik, bevægelse og magi.

Vær med når danser og performer Tilde Knudsen fortæller sin version af den elskede historie om Alice i Eventyrland af Lewis Carroll. Med sig har hun en kuffert fuld af fantasifulde kostumer af designer Susan Marshall.p. De er baseret på geometriske former, som børnene kender; cirkel, trekant og firkant, og er ligeså finurlige og foranderlige som eventyrlandet bag den låste dør.å geometriske former, som børnene kender; cirkel, trekant og firkant, og er ligeså finurlige og Forestillingens udgangspunkt er de fantasifulde kostumer, der er skabt af engelske designer Susan Marshall. 

Tilde Knudsen fortæller:

”Normalt når man skaber en teaterforestilling så bliver kostumerne skabt og kommer på scenen hen imod slutningen af forløbet. Men sammen med Susan Marshall har vi arbejdet på en anden måde: Vi tog afsæt i kostumerne og de geometriske former fra dag et, og så gav vi liv til figurerne fra eventyret ud fra dem. Det har været en spændende og anderledes måde at arbejde på, og har givet forestillingen et stærkt visuelt udtryk”.

Figurerne fra Alice i Eventyrland kommer til live til musik skabt af komponist Klaus Risager, der med instrumenter og reallyde har skabt et sfærisk lydunivers der veksler mellem enkelthed, vildskab og kaos.

 


Varighed: Ca. 40 min.
Alder: For børn fra 5 - 99år 

Medvirkende: Tilde Knudsen

Kostumier: Susan Marshall

Instruktør: Peter Kirk

Komponist: Klaus Risager

Koreografisk konsulent: Liv Mikaela Sanz

Video: Emile Carlsen, Møn Sessions

ANMELDERCITATER:

Ved hjælp af nogle simple kostumeelementer – blandt andet en bunke hvide, kvadratiske papirstykker – skaber Tilde Knudsen med lethed figurer som Kaninen, Ruder Dame, kålormen og selvfølgelig både den lillebitte og den tårnhøje Alice. Kostumedesignet af Susan Marshall er fremragende, og de fysiske karakteriseringer af Tilde Knudsen er soleklare.

MORTE HEDE TEATER AVISEN

 

 

Der er fokus på det fantasifulde og eventyrlige, som børn hurtigt fanges af.

SANNE HALKJÆR HEBSGAARD UNGT TEATERBLOD

Det er et forunderligt, visuelt univers, Susan Marshall har kreeret....

Tilde Knudsen viser os, hvor meget der faktisk kan fortælles gennem kropssprog.

ISCENE  TRINE WØLDICHE

Som en sort/ hvid kamæleon forvandler Tilde Knudsen stærkt og smidigt kroppen i en ”samtale”med musikken. 

HELLE BERTRAM FOLKETIDENDE

“Tilde Knudsen er herlig, når hun er en hoppende kanin og en lang smidig kålorm, der bølger afsted på gulvet. Når hun spiser et stykke slik, ser vi hende både vokse sig meget høj og blive til en lille bitte tøjdukke. Med runde bøtter på hænder og fødder laver hun en yderst dynamisk dans til Klaus Risagers meget velfungerende og varierede musik, og der er god gang i mimikken i en hurtig forvandlingsdans."

VIBEKE WERN DANSTIDNINGEN

“Det er så forunderligt, at både børn og voksne – ligegyldigt om det er i børne- eller voksenversionen – bare sidder og stirrer, mens vi lader os fortrylle.

Det er stor kunst at lave noget så enkelt. Det ser ud af næsten ingenting, men tag ikke fejl. Det er det sværeste. Denne forenkling kræver, at alt overflødigt er skåret væk i det intense og enorme forarbejde, der går forud. Og så kræver det selvfølgelig en eminent timing og en rigtig god instruktør. Det hele er heldigvis til stede i makkerparret Tilde Knudsen & Peter Kirk.”

MICHAEL SVENNEVIG ØRKENDRØMME

“Det skaber nogle ret sjove og syrede scener, hvor Knudsen helt forsvinder ind bag et virvar af hvidt lærredstof og papir. Knudsen er dygtig til lynhurtigt at få skabt karakterer, som jeg kan genkende fra børnebogen - såsom Peter Kanin og Filurkatten. Genkendelsens glæde vækker grin hos mig selv og resten af publikum”

ANNE LOUISE SLOTT THORBORG DEN 4. VÆG

Foresstillingen blev produceret i foråret 2020 og skulle have haft premiere på Teaterøen i april.

Til gengæld livestreamede vi under nedlukningen en premiere fra Teater Møn 2. maj og holdt en fysisk premiere 11 juli på Teater Møn. 

foto
GALLERI

TEASER

bottom of page