top of page

LEONARDO

LEONARDO
Produceret 2015
Sælges til turné
Sælges

Renæssancemennesket Leonardo da Vinci er på en række centrale punkter antitesen til den flimrende verden af i dag. Han var først og fremmest langsom, eftertænksom og søgende i sin jagt på sandhed, ægthed og indsigt.

Asterions Hus tager med forestillingen LEONARDO på ordet og trænger dybt ind under huden på renæssancens universalgeni par excellence i en fysisk, visuel og sanselige forestilling. Tag med på en billedmættet rejse ind i da Vincis univers og lad dig inspirere af hans principper om at tænke i helheder, at eksperimentere, at iagttage køligt og at bevare sin nysgerrighed.

Leonardo er en fysisk, visuel, sanselig og udforskende forestilling, hvor publikum bogstaveligt træder ind i renæssancemennesket, kunstneren og videnskabsmanden Leonardo Da Vinci’s univers.

Forestillingen er skabt som en installation, et kunstens forskningslaboratorium, hvor Leonardos livsværk bliver levendegjort gennem klassiske lysprojektioner, associative sceniske og rytmiske billeder, anatomisk dans, matematisk poesi og holistisk nysgerrighed, hvor publikum inviteres ind til at interaktivt tage del af universet.

Vores forestilling tager udgangspunkt i Leonardos værker, noter, tanker og skitser. Det er ikke en biografi – mere en sanselig rejse i en verden fuld af ufærdig såvel som udfoldet livsappetit.

MEDVIRKENDE

Koncept, ide og udførelse:

Tilde Knudsen & Peter Kirk

Musik: Klaus Risager

Kostumer: Camilla Lind

Tekster: Leonardo da Vinci

Speak: Tilde Knudsen

Bygger: Søren Romer

Dufte: Karsten Solaas, Scanscent

GALLERI

Leonardo trailer

Leonardo trailer

Afspil video

ANMELDELSER

Reviews

HVER MUSKEL ER SPÆNDT

*****
Fremragende danse-performance om Leonardo da Vinci på Teater Asterions Hus.

De spiller et eventyrligt stykke om Leonardo da Vinci – vildt og overraskende.

For de, der vil tæt på Leonardo da Vincis forunderlige tanker og virtuose præcision, er forestillingen guld værd.

GregersDH.dk

LÆS MERE

 

Asterions Hus præsenterer med Leonardo en supersanselig og flot fabulerende formidlingsforestilling.

*****

Kirk og Knudsen får gennem deres æstetiske undersøgelse skabt et både flertydigt og dybt billede af det dragende renæssancemenneske, hvis kendetegn jo netop var både-og. Ikke kun kunst, ikke kun videnskab. Men begge dele og tit i forening.

TEATER 1Anne Liisberg

LÆS MERE

 

Anmeldelse: LEONARDO af Asterions Hus på Teaterøen

****

Vi træder ind i en magisk verden i Asterions Hus´ nyeste forestilling ”Leonardo”, der er bygget på Leonardo da Vincis videnskabelige opdagelser.

...Vi får via forestillingens frit fabulerende og virtuost visuelle stil mulighed for at tilegne os noget af det entusiasme, der må have bemægtiget sig hovedpersonen og drevet ham frem fra opdagelse til opdagelse, fra detalje til detalje, fra skitse til skitse. Fra skitse til billede. For en stund skrælles civilisationen af os.

Ørkendrømme, Michael Svennevig

LÆS MERE

 

I Leonardos skygge 

****

Leonardo er en æstetisk smuk forestilling. Der spilles på alle sanser, og truppens scenografiske løsninger er helt i top. Da vi klapper, og forestillingen har nået sin ende, sidder vi tilbage med en fornemmelse af at have set to mennesker, der virkelig har lært noget af denne forestilling. De skriver selv i programmet: “Det er lysten der har drevet værket”, og det stråler ud af dem begge.

Flot forestilling!

Tak for det!

KULTURKONGEN, Simon Thomsen

 

Leonardos kunst bliver sanseligt 

****

Asterions Hus er et teater man bør opleve!

KULTURKONGEN, Nikolaj Bomberg Simonsen

Sanseligt

****

Det er klart en oplevelse når man kan stille sig midt i den person man skal forsøge at lave et portræt af. Det var en forestillingen, der påvirkede kroppen og var tankevækkende.

KULTURKONGEN, Azadeh Ghavamrad

 

Fin fin 

*****

Udemærket

KULTURKONGEN, Karina Jensen

LÆS MERE

bottom of page